EQTEC

logo

 

EQTEC je inženjerska tvrtka specijalizirana za projektiranje, izgradnju po modelu EPC, kao i za održavanje i upravljanje energetskim postrojenjima koja primjenjuju različite tehnologije koje se temelje na učinkovitim, pouzdanim i održivim rješenjima. Glavna područja poslovanja tvrtke EQTEC su biomasa, gospodarenje otpadom procesom rasplinjavanja, kogeneracijska postrojenja te fotonaponske solarne elektrane. Tvrtka je započela s radom u Španjolskoj 1997. godine, sa različitim stručnjacima iz energetike koji posjeduju više od 30 godina iskustva u projektiranju i izgradnji kogeneracijskih postrojenja. Tvrtka ima veliko iskustvo u projektiranju i izgradnji elektrana, sa snagom od 60kWe do 40,000kWe. Ukupna dosad instalirana toplinska snaga iznosi preko 400 MW.

Od svog osnutka, EQTEC je razvio program Istraživanja i razvoja biomase i upravljanja otpadom koristeći termo uplinjavanje na temelju mjehurića s tekućom podlogom rasplinjača, a danas je lider u projektiranju i izgradnji kogeneracijskih postrojenja posjedujući svoj patentirani EQTEC rasplinjač tehnologije.

2006. godinu obilježio je prvi izvoz tvrtke za potrebe plinifikacijsko kogeneracijskog postrojenja u Portugalu, nakon čega je slijedio i izvoz u druge zemlje, poput Dominikanske Republike, Italije, Indije, Francuske i Bugarske. U 2011. godini, plinifikacijsko kogeneracijsko postrojenje na biomasu kapaciteta 6MWe za kojeg je EQTEC isporučio opremu, započelo je s komercijalnim radom te predstavlja jedno od najvećih postrojenja u Europi. Tvrtka je 2012. godine postala dio EBIOSS Energy grupe, holding kompanije koja je uvrštena na alternativnu burzu (MAB: EBI) na španjolskom tržištu dionica od srpnja 2013. godine.

EQTEC ima sjedište u Barceloni (Španjolska) te je prisutan u nekoliko zemalja, kroz izravnu prodaju, distributere ili prodajne agente. Njegova jaka međunarodna nazočnost omogućuje provedbu i razvoj tehnologija za energetske projekte.